Informacije

Zarja Kovis d.o.o.
Molkova pot 5,
1241 Kamnik

Tel.: (01) 83 08 600
E-pošta: info@zarja-kovis.si

 
 
 

Zadnja referenca

 

DOLB MORAVČE

DOLB MORAVČE


16.1.2013 smo slovestno odprli sodobno, tehnološko dovršeno in predvsem lokalnemu okolju prijazno kotlovnico na lesno biomaso Moravče.

FOTO: Bojan Mihelič

 

Kotlovnica na lesno biomaso je izjemna in energetsko učinkovita pridobitev za občino Moravče, saj je občina na podlagi podeljene koncesije pridobila učinkovito in novo energetsko rešitev za lokalne objekte, kot sta šola, stari vrtec, kulturni dom in občinska stavba, hkrati pa je na toplovodno omrežje priklopljeno še nekaj zasebnih uporabnikov. V prihodnosti načrtujemo razširitev omrežja in priklop še večjega števila zasebnih uporabnikov, ki jim bomo omogočili predvsem ekonomsko privlačnejšo in ekološko ogrevanje.

Nova kotlovnica pa hkrati predstavlja tudi "temeljno" ploščo na kateri je že skoraj dograjen nov sodoben in predvsem energetsk opasiven otroški vrtec, ki ga kot investitor gradi občina Moravče. Celoten objekt bo resnično tehnološko in ekološko darilo vsem uporabnikom objekta in njegovih storitev.

 

Srce kotlovnice na lesno biomaso je 850 kW kotel, ki skupaj z zalogovnikoma s toplotno energijo oskrbuje trenutno 17 uporabnikov. Toplovodno omrežje je skupne dolžine cca 800 m, bo predvidoma še v letošnjem letu nadgrajeno, prav tako pa bo kotlovnica na lesno biomaso močnejša še za en manjši biomasni kotel.

Kotlovnico so skupaj odprli g. Ivan Hribar direktor podjetja Zarja ekoenergija d.o.o. župan občine Moravče g. Martin Rebolj in predstavnica Eko sklada go. Nataša Černila Zajc.

G. Ivan Hribar je v imenu podjetja Zarja Ekoenergija d.o.o. ravnateljici OŠ Jurija Vega predal tudi darilni bon v vrednosti 1.000 EUR za koriščenje storitev v Termah Snovik - Kamnik, kjer si lahko učenci tudi ogledajo primer dobre prakse učinkovite rabe energije.

Več o kotlovnici in odprtju, pa si lahko pogledate tudi v arhivu Radio televizije Slovenija na povezavi  in sicer od 6.23 minute dalje.