Informacije

Zarja Kovis d.o.o.
Molkova pot 5,
1241 Kamnik

Tel.: (01) 83 08 600
E-pošta: info@zarja-kovis.si

 
 
 

Zadnja referenca

 

O podjetju

Dolgoletne izkušnje gradijo zaupanje

V podjetju Zarja Kovis d.o.o. se že več kot dvajset let intenzivno ukvarjamo z načrtovanjem in izvedbo večjih in manjših energetskih sistemov, proizvodnjo kovinskih konstrukcij in inženiringom. Strokovnjaki smo na področju energetskih strojnih in elektro instalacij. 
Fleksibilna, strokovno usposobljena in uigrana ekipa zaposlenih predstavlja temelje podjetja, zgrajenega na znanju in izkušnjah ter inovativnih rešitvah, ki jih je večkrat nagradila tudi strokovna javnost.

Zgodovina

Našo pot smo začeli v skupnem podjetju ZARJA p.o., v kateri je bilo zaposlenih tudi 235 ljudi, ki so delovali v enotah DE INSTALACIJE, DE ELEKTRO in DE PLESK. Podjetje je delovalo na področju zaključnih del v gradbeništvu, kovinski proizvodnji in steklarstvu. Konec osemdesetih je sledilo prestrukturiranje v nove delovne enote, in sicer v DE Montaža, DE Elektronika in DE Delavnice. Prelomno leto 1991 je zaznamovala ustanovitev treh hčerinskih podjetij, ZARJA MONTAŽA d.d., ZARJA KOVIS d.d. in ZARJA ELEKTRONIKA d.d. Krovno podjetje pa se je imenovalo ZARJA montaža-elektronika-inženiring d.d. Soustvarjali smo prihodnost mnogih, danes uspešnih podjetnikov, saj je bila Zarja učilnica inštalaterjev vseh strok in izobraževalec vzdrževalcev za kamniško-domžalske ustanove in podjetja.
Zarja Kovis d.o.o. je podjetje z tradicijo, znanjem in z vizijo prihodnosti.

Izjemne rešitve energetskih sistemov

Dvajset let izkušenj na področju energetskih sistemov, zagotavljanje kakovosti in celovita izvedba učinkovitih energetskih sistemov so zagotovilo, da v podjetju Zarja Kovis stopamo po pravi poti naše skupne prihodnosti. Prejete nagrade, predvsem pa zadovoljstvo naših strank, nas navdihuje z zadovoljstvom. Ponosni smo, da smo za projekt ekoTerme Snovik, ki smo ga v celoti vodili in ustvarjali v Zarji Kovis d.o.o., med drugimi prejeli tudi nagrado za „energetsko najbolj učinkovit projekt v Sloveniji", ki ga podeljujeta Ministrstvo za gospodarstvo in častnik Finance. Terme Snovik se lahko pohvalijo z izjemno rešitvijo in kombinacijo različnih obnovljivih virov energije kot so lesna biomasa, kot energent prihodnosti, toplotne črpalke in sončni kolektorji.

  

Številni zahtevni objekti in uresničevanje inovativnih in energetsko učinkovitih sistemov, so naše reference, ki vam zagotavljajo kakovostno načrtovana in izvedena dela. Pohvalimo se lahko z izvedbo kogeneracij in trogeneracij, ki so zanimiva predvsem za večja podjetja, saj lahko na podlagi plina soustvarjate toploto in elektriko. Pripravili smo tudi izjemno učinkovite rešitve večjih kotlovnic na lesno biomaso in preureditev večstanovanjskih energetskih sistemov na zemeljski plin, ki omogočajo prihranke do 50% v primerjavi z kurilnim oljem.

Naša osnovna dejavnost zajema projektiranje, izvajanje in nadzor na področju strojnih instalacij. Omogočamo vam izvedbo ogrevanja ali hlajenja za vaš dom ali podjetje z obnovljivimi viri energije na lesno biomaso, sončne kolektorje ali vgraditev toplotnih črpalk. Izkušena in uigrana ekipa varilcev opravlja najzahtevnejša dela na raznih cevovodih in ključavničarskih delih po naročilu.
Kot upravitelj plinovodnega omrežja omogočamo celovito storitev priklopa in uporabe zemeljskega plina za vaš dom ali podjetje, kar zajema celovito storitev projektiranja in izvedbe strojnih in elektro instalacij. Omogočamo vam sklenitev pogodbe o dobavi plina, priklop in izvedbo plinske instalacije, zamenjavo vašega starega in potratnega ogrevalnega sistema ter servise plinskih peči. Za zagotavljanje kakovosti imamo organizirano tudi 24 urno dežurstvo, tako da smo za vas vedno dosegljivi.

Praznovanje 20. letnice podjetja ZARJA KOVIS d.o.o. nas navdihuje in spodbuja, da delujemo v smeri zelene prihodnosti. V danem trenutku uresničujemo zeleni projekt v občini Semič, in sicer gradimo sistem daljinskega ogrevanja na lesno biomaso, ki uresničuje naše poslanstvo in vizijo, ki jo po novem izkazuje tudi naš nov logotip in celostna podoba. 

ZARJA KOVIS z energijo narave.